Dagbok

Vi lufter egne tanker og gir deg et tilbakeblikk på salongens aktiviteter...

31. desember 2009




Kultursalongen ser tilbake på 2009 med glede. Takk for alle varme tilbakemeldinger, inspirerende innfall og hyggelige besøk. Dette lover godt for 2010... Velkommen over dørstokken på Schulstad Østre som gjest eller utøver!

Og snart har vi overlevd vårt første år...klart det må feires!!!

Søndag 13. desember


Hans Børli og naturen var tema da Kultursalongen inviterte til årets siste litterære salong. Og hvilken kveld vi fikk ta del i! ... 

Varm takk til våre eminente formidlere Steen-Vidar Larsen, Knut Egil Bekkevold, Liv Stenersen og Øyvind Kjus i "Par i hjerter". Dere ga som ga oss en uforglemmelig Hans Børlikveld som går over i historien som årets desidert største høydepunk. Dette lover godt for 2010. Velkommen til nye, spennende og mangfoldige opplevelser på Schulstad Østre i året som kommer. Og snart kan vi gratulere hverandre med ettårs jubileum...ikke verst bare det. 

Vi svinger oss i kretsen og neier....og bukker. GODT NYTT ÅR!!!
 

Litterær salong

– Hans Børlikveld - 

 

Kultursalongen i Hernes 

Lørdag 12. desember kl. 1900


”Tilstand av natur"
- Naturopplevelser i Hans Børlis lyrikk -

 

Knut Egil Bekkevold
foredrar om opplevelsesdimensjonene i Hans Børlis lyrikk

Steen-Vidar Larsen
framfører egne tonesatte dikt av Hans Børli og Hans Sverdrup

”Par i hjerter”
synger viser av Børli, Skjæraasen, Sandbeck og Dan Andersson

 

Inngang  kr. 150.-          Gløgg & Krydderkake         


Velkommen!

Søndag 13. desember



Etter en vellykket premiere på Barnas Scene, inviterte Kultursalongen til ny forundringstime lørdag 12. desember kl. 12:00. Denne gangen var vi så heldige å få med oss produsent, kulturpedagog og forteller Ann-Elin Lium fra Fryd Scenekunst & Formidling. Ann-Elin Lium er utdannet kulturpedagog og har studert muntlig fortelling både i England og Norge. Hun har opparbeidet seg lang og bred erfaring som forteller, kursholder og inspirator.

På en travel førjulslørdag var det ytterst få som hadde prioritert Barnas Scene på Tunet, men vi som var til stede, lot oss fascinere av hva Ann-Elin kunne fortelle...


 

”FORUNDRINGSTIMEN” 

- opplevelsen for opplevelsens skyld! - 

 

 

Kultursalongen ønsker små og store velkommen til

 

BARNAS SCENE på Tunet Kafé, Elverum

Lørdag 12. desember kl. 12:00 – 12:45

 

Lørdagsgjest: 

Ann-Elin Lium

produsent, kulturpedagog og forteller
 

 

Fri inngang

Mandag 30. november


Vellykket høst-takkefest med åpent kjøkken fram til kl. 07:00! Og trivelig "filosofibrunsj" dagen derpå ... Takk til Svarte Svingende og dyktige bidragsytere. Kjempekveld!!! (Men det visste vi jo i forkant he, he, he...")


Lukket salong

lørdag 28. november kl. 18:00

 
Kultursalongen byr på en spennende og velsmakende høstgryte à la Svarte Svingende fra Oslo/Bærum. Fritt fram for jam og improviserte innslag! Og det blir det når kreative mennesker kommer sammen....


Kveldens meny:

Forrett: Bent Terje Rønning på munnharpe

Hovedrett: Svarte Svingende


Skjær 800 g bossa nova i 3 cm store terninger og ha det over i en bolle. Skjær den ene jazzen i båter og riv visa. Legg dette sammen med folkemusikk og det øvrige krydderet i en foodprocessor og  kjør til fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Ha blandingen over bossa nova’n og la det stå og trekke smak 1 time. Del den andre swingen i skiver, varm blues’n i en stor panne og tilsett nostalgi og ironi. Stek på middels varme til swingen blir myk. Skru opp varmen og tilsett bossa nova’n. Stek i ca. 5 minutter til bossa nova’n har en nøttebrun overflate. Tilsett progrock og 2 ss pop. Bland godt og kok til all overflødig væske er borte. Tilsett resten av pop’n og rør til den har fått en tykk konsistens. Skru ned varmen, legg på lokk og la bossa nova’n trekke i sausen til den er mør, ca. 30 minutter. Topp det hele med egne tekster og melodier. Serveres med Jon Husø, Anders Brunland, Torstein Arisholm, Terje Emberland, Nikolaj Kunøe og Thorsten Thorstensen.

Dessert: Fruktcocktail med

Jan Wilsberg, Terje Amundsen, Yendini Yoo Cappelen, Sidsel Juell Theisen, Egil Skullerud, Ragnar Reutz-Håkenstad, Wenche Myrvang, Svarte Svingende, poesi, folkemusikk, folkesang, jazz, jam + hemmelige ingredienser...

Velkommen!

Mandag 23. november

Lørdagens premiere på BARNAS SCENE ble en varm og sjarmerende ”forundringstime” som bød på varierte og morsomme påfunn og viser. Og som den dyktige kulturformidler Bente Kvile Buflod er, tok det ikke mange minuttene før både små og store lot seg rive med av hva en engasjert formidler hadde på hjertet. ”Je er så glad at je er je” sang Bente. Og vi kan legge til: ”Vi er så glad at du er den du er!” Takk til imøtekommende betjening og gjester som delte denne hyggelige formiddagstimen sammen med oss. En vellykket familietime ble en kjærkommen vitamininnsprøytning for arrangørene. Velkommen tilbake til ny ”forundringstime” 12. desember kl. 12:00.


”FORUNDRINGSTIMEN” 

- opplevelsen for opplevelsens skyld! -
 

    

Kultursalongen ønsker små og store velkommen til

 

BARNAS SCENE på Tunet Kafé, Elverum

Lørdag 21. november kl. 12:00 – 12:45

 

Lørdagsgjest: Bente Kvile Buflod

 

Fri inngang



Følelsen av å oppleve noe i fellesskap…

Glede, undring, glød og begeistring er sentrale stikkord når Kultursalongen sparker i gang sitt nye kulturtilbud – BARNAS SCENE – førstkommende lørdag kl. 12:00 i Tunet kafé, Elverum. Scenens første lørdagsgjest kommer i fra Trysil og har lang erfaring i kulturformidling for barn. Og tar vi ikke helt feil, har Bente Kvile Buflod pakket ned både småstubber, sanger og regler i tursekken…

 

Søndag 8. november


”Livslinjen i Vidar Sandbecks forfatterskap er gleden over å komme hjemmefra, røtter og opprinnelse. Den lille grenda Åsta er Vidars midtpunkt i verden. Herfra har bøker og viser kommet i jamn strøm de siste årene. Tross sin store produksjon og popularitet, har han alltid gått stille i dørene. For det er slik at den som farer med storhet, trenger ikke aksle seg frem. På mange måter har Vidar også båret frem den storheten som bor i alle mennesker, stoltheten over å være til, og å være noe for andre…”

”Vi har det så travelt i vår tid. Helheten og de lange linjer blir ofte borte i de korte krav og det overfladiske. Da må bøkene, diktene og kulturen gi oss de lange forbindelseslinjene og utsynet. Da er det godt at vi har slike som Vidar Sandbeck som har vidsyn nok til å strø av tusenkunstnerens gyldne støv til oss hverdagsmennesker – til glede, til tanke og til ettertanke. Livsvisdommen går aldri av mote, den må gå i arv mellom generasjonene…” -

(Hilsen fra Sigbjørn Johnsen, tidligere fylkesmann i Hedmark)

 

Gårsdagens forestilling ble en stemningsfull Sandbeck-kveld i Vidar Sandbecks ånd. Med stor innlevelse formidlet ekteparet Liv Marit Farberg og Øystein Hakestad Vidars tankevekkende og lyriske viser på en varm, vár, humoristisk og troverdig måte ispedd treffende kommentarer og utdrag fra ulike deler av Sandbecks mangfoldige forfatterskap. Etter forestillingen var det tid for kaffekos og betrakninger rundt Vidars liv og virke. Takk til Målfrid Sandbeck og Øystein som stilte seg til disposisjon under samtalen.
 
Teksten til "Tankekors" finner du i diktarkivet 2009.

- TANKEKORS - 
en kabaret som treffer hjerterota
 

lørdag 7. november kl 19:30


Tekster og musikk av Vidar Sandbeck


Liv Marit Farberg og Øystein Hakestad har høstet mange godord for sin forestilling "TANKEKORS" som bygger på utdrag fra Sandbecks viser og prosadiktning. Først og fremst er det hans ukjente viser ekteparet ønsker å trekke fram i lyset. Tittelen til forestillingen er hentet fra ei vise Vidar skrev i 1998, og er den siste han skrev.
 

Inngang kr. 100.-

Enkel bevertning
Lotteri til inntekt for Dignity
Bokkammerset er åpent

Dørene åpnes kl. 18:30

Velkommen til Schulstad Østre i Hernes!


Tankekors blir en del av Vidar Sandbecks dikteriske testamente

Året er 1998. Framfor seg på bordet ligger en ferdigstilt visetekst Vidar har kalt ”Tankekors” – en salme som handler om at det aldri blir fred på jorda. Teksten har han arbeidet med i mange år. Den favner vidt, og er bygd på visdom et langt liv har gitt ham. Nå kan han sette strek. Tusenkunstneren fra fattigstua på Åsta har ikke mer å si. Hvem var så denne lyrikeren, forfatteren, visedikteren, spillemannen, treskjæreren og det forunderlige originale mennesket Vidar Sandbeck? Lørdagens Sandbeckforestilling ønsker å trekke fram sider ved Vidars diktning og person som er mindre kjent for folk flest. 
 

Vi lover en intim, varm og stemningsfull Sandbeck-kveld som treffer hjerterota! Etter pause byr vi på allsang og uhøytidlig bokbad. Velkommen! 


Søndag 4. november


Gode historier, kjappe replikker, rå vitser, morsomme sketsjer og vanvittige kommentarer ble til en trivelig gapskrattkveld krydret med forfriskende lattersalver. Og mer humor skal det bli folkens.....

Varm takk til Arne Lindstad og Tove Nordby Øie fra sang- og teatergruppa ViSa VerSa på Løten, som trødde til på kort varsel da Gunnar Kollstad meldte sykdomsforfall dagen før. Bravo!


Gapskrattkveld lørdag 3. oktober kl. 19:00 

Kultursalongen har avblåst svineinfluensa'n og inviterer til en uforutsigbar gladkveld med humoristiske viser, vitser, historier og lokal folkehumor. På kveldens gjesteliste finner du:
 
* Norges eldste stand-up komiker Gerd Thoreid (GT-Sara) fra Dal på Eidsvoll

* Humortrubaduren Gunnar Kollstad fra Lillehammer

* Forfatter, journalist og historieforteller Sven R. Gjems fra Grue



Dørene åpnes kl. 18:00
Inngang kr. 100.-
Salg av kaffe, te, hjemmelaget saft og kaker
Loddsalg til inntekt for Dignityprosjektet kr. 10.-

BOKKAMMERSET - Kultursalongens bruktbokhandel - er åpen i 2. etage. Inntektene av boksalget omdannes til kulturelle opplevelser.

Velkommen!  

Søndag 14. juni


Kaldeste juni på 50 år, men vi holdt ut!


Kultursalongen kan se tilbake på en strålende helg takket være 58 dyktige artister/kulturformidlere, fantastisk lyd og scene samt 44 trivelige medhjelpere som var på plass og tok anvar. Alt gikk på skinner! Tusen, tusen takk til dere alle sammen. Refleksjoner rundt gjennomføringen av Salongfestivalen og rikholdig fotoalbum legges ut når vi har fordøyd alle inntrykkene. God sommer og velkommen tilbake til spennende salonger til høsten!

  

Lørdag 13. juni kl. 10:00: 

Velkommen til Kultursalongens første Salongfestival i Salonghaven på Schulstad Østre.


Salongfestivalen er en nyetablert, intim og ikkekommersiell kulturfestival som ønsker å ivareta og framvise et kulturelt mangfold av høy kvalitet. Ekte formidlingsevne som utfordrer sanseapparatet, så vel som intellektet, står i høysete. Kultursalongen står som arrangør av Salongfestivalen. Ønsker du å bidra som frivillig? Ta kontakt!

Kultursalongen inviterer til bords med blant annet:
 
Filosofibrunsj, korkonsert med Villvin, Triosolistene - en visetrio med trøkk, Bellmannforestilling med Leo Leonhardsen, tilrettelagt familieprogram med forfatter, visedikter og trubadur Tor Karseth og fortelleren Kari Elisabet Svare, konsert med den internasjonale folkesanggruppa Pevaj, konsert med bluegrassgruppa Little Maggies, konsert med folkrockgruppa FolkPort, konsert med den eksperimentelle gruppa Varde, Poesi & Performance for åpen mikrofon... hilser sommernatta velkommen.
  
Bodsalg, maleriutstilling, salg av mat, øl,vin og mineralvann m.m.
 
Benytt gjerne grillene.

Sporty festivalgjester er velkommen til å campe på området vederlagsfritt!

Betalingsterminaler!

Utfyllende program og informasjon om artistene er lagt ut på etiketten Salongfestivalen.

Lørdag 23. mai


Med forsmak av deilig sommervær ankom vi Svenkerudvollen spente på om flere enn oss hadde tatt utfordringen i å begi seg ut på "Tankegang". Ville det... Tørre det... Men gjøre det?... Noen av oss gjorde det, og nøt både vær, kafferast og oppbyggende samtale ute på vollen. Bare synd at ikke flere folk fikk oppleve mentoren Andreas Ribe. For det var litt av en filosofikapasitet som gjestet Elverum i dag! Stor takk til deg Andreas. Du innfridde alle forventninger og var en likandes kar! Velkommen tilbake ved en senere anledning. 

Lørdag 23. mai:


Kultursalongen kobler tanke & kropp, og inviterer til vårens "Tankegang".
 
I likhet med Kierkegaard skrev Nietzsche bøkene sine mens han gikk. Vandringene ble benyttet til å iakta og tenke igjennom livets store spørsmål... De beste tankene tenkes med føttene hevdet han, og mente at man måtte prøvegå en tanke for å se hva den var verd. Kultursalongen tar utfordringen!

Vi spaserer inn til Svenkerudvollen hvor vi hygger oss og samles til filosofisk samtale kl. 12:00

Oppmøte Trimplassen, Svartholtet i Elverum kl. 10:30.
Ønsker du å vandre innover alene, er det full forståelse for det. 
 
Filosofisk tema: Hva er ondskap?

Filosofpraktiker Andreas Ribe innleder og livgir samtalen

Billettpris: 150.-

Husk matpakke og termos!

"Livet er en vei - derfor går jeg! Så lenge jeg går, går jeg fra alt." - Søren Kierkegaard

Arrangør: www.kultursalongen.com

Foto: Sigmund Nordbrenden


Fredag 24. april


Strålende vær og vårpuss i hagene er kanskje årsaksfaktorer til at vi kunne vært flere denne kvelden. Men vi som var til stede, fikk verdifulle tanker med på veien... Takk til Knut Arild Melbøe og Aleksander Koefoed som tok turen fra Oslo. Lykke til med nytt album.

Torsdag 23. april kl.19:00


Kultursalongen markerer "Jordens uke" og inviterer til:

Sanger om jorden - Et konsertkåseri om oss -


To FN-markeringer, Jordens år 2008 & Astronomiens år 2009, og klimautfordringen aktualiserer denne konserten. Via fortelling og nyskrevne sanger, ser vi på sentrale bilder av Moder Jord og oss selv i lys av dem. Vi spør om Jorden er kun en stor, blå, fysisk kule... en levende organisme med stigende feber... et gudeskapt vesen...

Konserten bygger på elementer fra poesikabareten "Du-og-jeg & Jorden", og er basert på utdrag fra flere av Rolf Jacobsens sentrale diktsamlinger.
 
Scenekunstner: Knut Arild Melbøe
Bass og kor: Aleksander Koefoed

Knut Arild Melbøe er naturforvalter, forteller og musiker. Under artistnavnet Knut Ariel har han gitt ut 2 album. Instrumenter: Gitar og munnspill.

Etter pausen belyses Rolf Jacobsens biografi og det vi oppfatter som et særlig aktuelt hovedmotiv i hans diktning: Jorden.

Bevertning
Inngang: Kr. 150.-
Vi åpner dørene kl. 18:00

Velkommen til Kultursalong! 

Søndag 5. april

Kultursalongen fristet med nypreparert kulturløype med innlagt suppestasjon på palmelørdagen... et risikabelt prosjekt når man må anta at mange sambygdinger rømmer til fjells i påsken. Men trivelige mennesker fant veien til Schulstad Østre - forøvrig salongvertinnens fødselsdag som ikke gikk upåaktet hen. Magne Nyborg hadde blant annet skrevet sang til bursdagsbarnet, og Tor Borgar Fosnes trødde til med hurra for deg.... på torader'n. Og vertskapet kvitterte selvfølgelig med bløtkake som seg hør og bør! Takk til alle aktører og gjester. Dere er "makaløse" alle sammen..... Gode avtrykk gir energier på veien videre. Dignitylotteriet innbrakte hele 1.580.- blanke kroner. Ikke værst bare det!!! GOD PÅSKE og velkommen tilbake.

  Lørdag 4. april kl. 18:30:

Kultursalongen inviterer til innholdsrik kulturkveld, og åpner dørene kl. 17:30! 

Velkommen med to bygdevisetekster av Åsmund Sveen

Musiker, låtskriver og sanger Sigfred Iversen,
bosatt i Rendalen, synger arien "Caro mio ben" (My Dearest One) av Giuseppe Giordani.

Alicia Fjelstad (16 år) fra Moelv, er medlem av
 "Unge lovende forfatteres forening" (ULFF), og framfører egne dikt som illustreres av egne orginale malerier.

Magne Nyborg (95 år) fra Sørskogbygda, synger egne sanger akkompagnert av fele og trekkspiller Knut Lien fra Sørskogbygda.

Knut Lien framfører to gamle Elverumspolser på fele samt orkesterstykket og valsen "Kort hjertesorg" på trekkspill. Valsen ble komponert av Erik E. Engen (1882-1953) fra Sørskogbygda/Kynberget, i 1905. 

Billedkunstner og poet Gro Eggen Hansen,
Trysil, deler tanker og leser fra sin diktsamling
"Rommet i mellom" utgitt høsten 2008

Lærer, sanger og dirigent Knut Hoffart,
Brumunddal, framfører viser av Dan Andersson og Alf Prøysen 

Fortelleren Kirsti Hougen, Hamar, forteller
historien om "Fiskeren"


~ PAUSE & VELKOMMEN TIL BORDS ~


Tor Borgar Fosnes, Hamar,
formidler lokal musikk på toraderen

Skuespiller Yendini Yoo Cappelen, Oslo, deklamerer og gir oss innsyn i lyriker Åse-Marie Nesses poetiske verden

Musiker Geko Fattal er en luttvirtuos fra Libanon
som lager nydelige intrikate melodier og viser
på norsk. I kveld gjester han Kultursalongen.

 
Dørene åpnes kl. 17:30
Knut Lien
varmer opp forsamlingen med salongmusikk før kulturkvelden åpner. Kanskje har han noen gode historier på lager også....

Vi serverer suppe med brød,
kaffe/te og bløtkake.
Loddsalg til inntekt for kunst og håndverksprosjektet Dignity!

Gevinster mottas med takk.
Inngang kr. 100.-

Velkommen til "umøblert" Kultursalong! 

Fredag 27. mars 2009

Vel blåst filosofikafé!

Totalt 14 personer hadde funnet sin plass ved bordet da Kultursalongen ønsket velkommen til salongens første Filosofikafé. Og vi vil ha mer...

Stor takk til filosofpraktiker Bente Brattberg som tok utfordringen, og loset oss gjennom kvelden på en inspirerende og flott måte. Velkommen tilbake Bente!



Filosofikafé torsdag 26. mars kl. 19:00

Tema for samtalen: "Hva er det å filosofere?"

Er det tanker, et språk, en aktivitet eller også en holdning du går i møte med den andre i? Og hva er filosofering godt for? Eller er vi, som mennesker, født til å filosofere? I en Sokratisk tradisjon ønsker Bente Brattberg å ta deg med i en dialog rundt filosofi og hva det er å filosofere. Samtalen beveger seg, som filosofien, i sammenhengene mellom det konkrete livet vi lever og tankene om det. Et pusterom der livet og hvem vi er i livene våre kan speiles på en reflekterende måte.

Bente Brattberg, filosofipraktiker,
innleder og livgir samtalen

Elin Myhre, bosatt i Hernes,
gleder oss med "salongmusikk" på trompet  


"Du er den klokeste i riket her" ... 
deklamerte orakelet i Delphi til Sokrates, i det gamle Athen. Dette forsto slett ikke Sokrates, fordi det eneste han var sikker på var at han intet visste. Dermed startet hans vandring i møte med folk, en vandring full av spørsmål, en søken etter innsikt om livet...


Hva er en filosofikafé?
En filosofikafé er en samtale i fellesskap hvor filosofen styrer ordet. Gjestene bestemmer samtalens gang, og fyller den med innhold. Filosofens oppgave er å ta vare på det filosofiske i samtalen, gjestene deler egne tanker, følelser og erfaringer med hverandre. I fellesskap, gjennom samtalen, søker vi en dypere forståelse av temaet.
Filosofisamtalen er ingen diskusjon hvor man taler mot hverandre. Det er en dialog der vi forsøker å tale sammen med hverandre. I stedet for å bli møtt av ferdige analyser eller påtvunget bestemte perspektiver og teorier, inviteres du til en refleksjon der undring, nyorientering og egne valg er viktige faktorer.

Velkommen til filosofisk samtale!

Dørene åpnes kl. 18:00
Vi serverer sveler til kaffe/te
Inngang kr. 100.-  

Søndag 8. februar 2009

Åpningen er vel overstått, og vi er varme rundt hjerterota...
Tusen takk for innsatsen til alle gjester og utøvere. Dere gjorde kvelden til en minnerik begivenhet for oss.

TUSEN TAKK! Og velkommen til nye salonger.

Kjære venner av de greske muser!

Snefrid & Ragnar har stor glede av endelig å kunne innby deg/dere til åpningen av Kultursalongen som finner sted 7. februar 2009. Kultursalongen holder hus på Schulstad Østre i Hernes. Det offentlige programmet tar til presis klokka 18:30, men salongen tar gjerne i mot gjester fra klokka 17:30. Har du lyst til å dele denne salongkvelden sammen med oss, vennligst gi beskjed av hensyn til matservering midtveis i programmet. Kjøkkenet byr på hjemmelaget suppe, brød, småkaker, kaffe og te. Ønsker du å leske strupen på kosterligere dråper, må disse medbringes på eget ansvar!

NB! Svarfrist: 1. februar

Kveldens program og kjøreplan:

Sidsel Juell Theisen åpner med en gammel svensk gladlåt på fela som fra gammelt av, ble brukt til å "hilse gjester og spellmenn velkommen"
Terje Amundsen, lærer, forfatter, poet og musiker, leser sine egne "påstander om poesi"
Folkemusikerne Sidsel Juell Theisen og Egil Skullerud, med base i "Stabbursloftet" i Elverum, gleder oss med norsk folkemusikk i samklang med afrikanske djembe-trommer fra Musikksmia
Lola Buchengende, fra Kongo/Elverum, synger og leser egne tekster
Terje Amundsen deklamerer egen poesi og improviserer på fløyte
Lasse Tømte, forfatter, skribent, gjendikter og oversetter bosatt i Oslo, framfører tekster og synger egne viser
Guro Bu, født i Eidfjord, men bosatt i Elverum, leser dikt av fjorårets jubilant Olav H. Hauge
Stirling McNie, fra Lillehammer bosatt sør for Drammen, framfører skotske viser. Søndag 25. januar var det 250 år siden den skotske lyrikeren Robert Burns ble født (1759-1796). Burns var inspirert av Skottlands landskap, folkeliv og sanger, og har betydd svært mye for skotsk selvfølelse. I anledning jubileét, har jeg spurt Stirling om han kan lese diktet "A man is man for all that" - en tekst som uttrykker solidaritet med alle mennesker i alle land. Det er vel ingen hemmelighet at denne karen har ekte skotske røtter?!
Billedkunstner og akvarellmaler Trond Einar Solberg Indsetviken, bosatt på Løten, informerer om kunstprosjektet Dignity, og Terje Amundsen forteller om "ordbildet" som skal loddes ut i kveld

- PAUSE med loddsalg -

Wenche Myrvang, utflyttet Sørskogbygding bosatt i Asker, leser og synger egne tonesatte dikt
Bjørnar Sømoen, forfatter og musiker født i Åsnes bosatt på Gjesåsen, formidler egne tekster
Visegruppa Mona & Bjørnar synger egne viser
Poeten Ted Martin Granlund, fra Løten bosatt i Elverum, serverer egne dikt
Gisle Gundersen, bosatt i Son, framfører låter av blant annet Neil Young. For anledningen har han fått med seg restene fra "Fisk til middag": Kjell Solheim på bass fra Drammen, og Ragnar "Raggen" Håkenstad hjemhørende i dette hus... på slagverk.

Under linken "kulturformidlerne" på menyen finner du en fyldig presentasjon av våre gjesteopptredere. Eksempler på tekster er lagt ut i poesihjørnet. Jeg kommer derfor ikke til å bruke tid på presentasjon under salongens gang!

Kveldens "Salonglotteri" går til inntekt for Kunstprosjektet i Maghdouche, Libanon! 


Verdigheten tilbake takket være kunsten!

DIGNITY: Gallerieier Robert Khoury og akvarellmaler Trond Einar Solberg Indsetviken samler inn penger som skal hjelpe noen av innbyggerne i Roberts hjemby Maghdouche til å tjene egne penger – som kunstnere. 11 personer i alderen 30 til 55 år er nå involvert i prosjektet.

Dignity prosjektet: http://www.beitelfounoun.blogspot.com/

Pris pr. lodd kr. 10. Husk småpenger.
Vi lodder ut:

"Ordbilde" gitt av Terje Amundsen
"I draumar fær du" - dobbeltalbum av Finn Coren, tonesatte dikt av Hans H. Hauge
"Hælvvægas teill ei stjerne" av Bjørnar Sømoen
"Hælvvægas teill neste sving" - lydbok av Bjørnar Sømoen
2 flasker rødvin ;o)



***
Vi benytter alltid kvalitetslyd, og anbefaler
kveldens lydmann:
Erik Hornberg fra ABC-Lyd , Elverum


Frimodige gjester oppfordres til å bidra!

Velkommen til en "umøblert" Kultursalong!


Kultursalongen har fri inngang denne kvelden i anledning åpningen.


Lørdag 7. februar 2009!

Så er endelig dagen kommet!!!! Vi åpner Kultursalongen og sier velkommen til Schulstad Østre..... i et vanvittig, forykende snøvær. Dessverre har forfatter Lasse Tømte meldt forfall på grunn av sykdom, men muligheten byr seg en annen gang. God bedring til deg Lasse! 

Og til alle dere som finner veien til Kultursalongen: Føl deg som hjemme og kos deg!

Søndag 11. januar 2009

Registrering sendt nordover, og illustrasjonene begynner å finne sin plass. Ingen tvil om at jeg er "hekta" på 1700-tallet i alle fall... Salongvertinnen er fornøyd med dagens arbeid! Nå skal det bli godt å legge kroppen flat.

Fredag 9. januar

Nå kan jeg trygt si at programmet er klappet og klart til vårt aller første kulturarrangement på Schulstad Østre - bare ikke virusfantomene finner det for godt å flytte inn hos folket som skal opptre...! Er inne i en kreativ fase hvor idéene bare strømmer på. Vårprogrammet snart lagt, og jeg har endelig skjønt hvordan man oppfører nye dagboknotater på en praktisk måte. Sorry folks! Det tok sin tid ja...

Lørdag 03. januar 2009

I et fantastisk vinterlys opprant det nye året..... Velkommen 2009! Og vi har kjøpt digitalt kamera. Flott ikke sant?

Søndag 28. desember 2008

I går hadde vi besøk av redaktøren for Hedmarkforfatter'n, Terje Amundsen. Sååå hyggelig! Linsesuppe og godt hjemmebakt brød ble fortært over en ernergisk og inspirerende kulturprat. Kursen er klar, men dere får smøre dere med litt tålmodighet ennå folkens.

Fredag 26. desember 2008

Hjemmesiden er langt nær i boks, men jeg begynner å ane konturene. Er vel lov å skylde på julefeiring? Arbeider for fullt med vårprogrammet...Spennende! Aktører, lydmann, festivalkunstner m.m. er på plass. Føler meg priviligert som har så mange positive mennesker rundt meg!!! Fortsatt gode juledager til deg.

Tirsdag 23. desember 2008

Kvelden før Den Store Kvelden og her sitter jeg.... Hjemmesiden begynner å ta form. Blir ikke arbeidsledig i romjula skjønner jeg. Som jeg gleder meg til 7. februar!!!